Заява щодо Тимошенко надійшла Луценку 14 лютого / УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко доручив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі перевірити заяву про незаконне збагачення лідера політичної партії "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Читайте такожЗеленський обігнав Порошенка і Тимошенко у новому президентському рейтингу - опитування КМІС (відео)

Відео дня

Зокрема, сказано, що 14 лютого на ім'я Луценка надійшла заява про вчинення народним депутатом Тимошенко кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення), ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального Кодексу України.

Водночас, відповідно до вимог ч.5 ст. 216 Кримінального процесуального кодексу України розслідування кримінальних правопорушень, про які йдеться, віднесено до виключної підслідності детективів НАБУ.

Законом заборонено доручати здійснення досудового розслідування злочинів, підслідних НАБУ будь-якому іншому органу (ч. 4 ст. 36 КПК України).

У Генеральній прокуратурі здійснення нагляду за додержанням законів під час проведення досудового розслідування НАБУ покладено на САП (ч. 5 ст. 8 закону України «Про прокуратуру»).

"Беручи до уваги наведене, генеральним прокурором ухвалено рішення про скерування заяви про злочин до САП для організації її належного розгляду та прийняття рішення у визначений КПК України спосіб", - додали в ГПУ.