Перша обставина, через яке суддя заявив про самовідвід, це скарга на нього Вища рада правосуддя / russianseattle.us

Суд задовольнив самовідвід судді Сергія Каракашяна, який розглядав "справу Супрун".

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив суддя-спікер Окружного адміністративного суду Києва Богдан Санін.

"Перша обставина, з якої суддя заявив про самовідвід, це скарга на нього до Вищої ради правосуддя, суддя розцінив таке звернення виключно як тиск. Друга - це те, що коли він вирішував ухвалу про скасування заходів забезпечення позову, він змушений був дати оцінку певним доказам, які вже стосуються безпосередньо розгляду справи по суті. Таким чином, для судді виникли інші обставини, які викликають сумнів в його незаангажованості та об'єктивності", - зазначив він.

Відео дня

Суддя-спікер додав, що "справа Супрун" буде передана на автоматичний перерозподіл до технічного відділу, де автоматично буде визначено нового суддю.

"Якщо справа надійде сьогодні, то вже сьогодні стане відомо ім'я нового судді, якщо ж ні, то інформація буде вже в понеділок", - підкреслив він.

Читайте такожПри Супрун на закупівлі ліків зекономили 800 мільйонів - керівник пацієнтської організації (відео)

За його словами, як тільки справа надійде до нового судді, він почне її розгляд та стане відома дата нового засідання.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язків міністра. Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

5 лютого міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо Супрун.

7 лютого Супрун уточнила, що суд заборонив їй, серед іншого, уповноважувати заступників глави МОЗ на підписання життєво важливих наказів щодо розмитнення та розподіл ліків або ж направлення людей на лікування за кордон.

11 лютого суд розпочав розгляд клопотання Міністерства юстиції про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо виконання Супрун обов'язків міністра охорони здоров’я.

13 лютого Кабмін частково розблокував роботу МОЗ, паралізовану через судову заборону Супрун виконувати обов’язки міністра. Як повідомляється на сайті МОЗ, щоб забезпечити безперервність роботи міністерства, Кабінет міністрів прийняв розпорядження, яке дозволяє Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України, крім виключних повноважень міністра як члена уряду.

14 лютого Окружний адмінсуд Києва скасував рішення про відсторонення Супрун.

Супрун заявила, що зранку 14 лютого знову почала виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. Вона є в.о. глави МОЗ з 1 серпня 2016 року.