Мангер вийшов із СІЗО після внесення застави у розмірі 2,5 мільйона гривень / фото УНІАН

Голова Херсонської облради Владислав Мангер, підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, вийшов із СІЗО.

Про це повідомляє "Громадське".

В коментарі журналістам він зазначив: «Скажу тільки одне: треба далі співпрацювати зі слідством для того, щоб знайти реальних злочинців. Я повністю готовий допомагати й працювати, скільки це буде потрібно слідству».

Відео дня

Читайте такожМангер вдруге заявив про небезпеку його життю

«Ніяких претензій ні до кого не маю. Думаю, в пресі треба менше писати нісенітниць і більше допомагати один одному в пошуках реальних злочинців», — додав Мангер.

В той же час він не відповів на запитання журналістів, звідки взято гроші на заставу.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 лютого, суд постановив взяти під варту Мангера до 3 березня з можливістю вийти під заставу в 2 мільйона 497 тисяч гривень.

У Генпрокуратурі заявили, що оскаржать в апеляційному суді це рішення Шевченківського районного суду Києва.

Один з адвокатів Мангера заявив про внесення майже 2,5 млн грн застави за свого підзахисного.

Читайте такожМангер заплатив за вбивство Гандзюк базою відпочинку - прокуратура

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий хлюпнув сірчану кислоту в обличчя Гандзюк. Жінку з хімічними опіками більш як 30% тіла госпіталізували. 4 листопада вона померла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шість осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікова - через відсутність в його діях складу злочину. Під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, іншим - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

5 листопада в ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

Читайте такожГенпрокуратура оскаржить рішення суду про арешт Мангера щодо застави

12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється в співучасті у вбивстві Гандзюк.

11 лютого Луценко повідомив, що голові Херсонської облради Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. За словами генпрокурора, наразі слідство не зібрало доказів причетності інших посадових осіб до вчинення злочину проти Гандзюк, крім Мангера.

Мангер підозрюється в організації вбивства, тобто умисного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, тобто в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.27, п.4, п.6, п.11, п.12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України.

13 лютого прокурори в суді повідомили, що Мангер звинувачується також за ст.258 КК «Теракт», цей злочин підслідний СБУ.