Клімкін обговорював питання санкцій під свого нещодавнього візиту до Вашингтона / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Сполучені Штати Америки готують нові санкції проти Російської Федерації.

Про це глава МЗС повідомив журналістам у Брюсселі після міністерського засідання "Друзі України в ЄС + Україна" на рівні глав зовнішньополітичних відомств держав-членів ЄС.

Читайте такожНемає підстав не запроваджувати санкції проти РФ через ситуацію в Керченській протоці - ОБСЄ

Відео дня

"Інформація є. Я не можу її зараз оприлюднювати. Там дискусія продовжується. Санкції, безумовно, будуть. Санкції будуть найближчим часом", - зазначив Клімкін.

При цьому він сказав, що не може озвучити конкретну дату запровадження американських санкцій до того часу, поки не буде офіційного повідомлення від американської сторони.

За словами міністра, це питання обговорював під свого нещодавнього візиту до Вашингтона.

"Я всім рекомендую читати проект закону, який є в Конгресі. Звичайно, ми не досягнемо всього того (що проектом закону передбачено - УНІАН), але коли мене сьогодні журналісти запитали, чи задоволений я тим, що там написано, я сказав, що я завжди хочу більших санкцій, але якщо буде імплементовано те, що там є, в принципі, я буду майже задоволений", - зазначив Клімкін.