Україна вже отримала від США системи Javelin / фото УНІАН

Україна продовжуватиме отримувати летальну зброю від США.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося під час зустрічі президента України та віце-президента США на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв під час брифінгу в Києві.

За його словами, зустріч президента України Петра Порошенка з віце-президентом США Майком Пенсом тривала 40 хвилин.

Відео дня

Читайте такожУкраїна планує масштабну закупівлю у США високотехнологічної зброї

«На ній були обговорені питання, починаючи від двосторонньої складової, питання пов’язані з оборонною підтримкою, питання, пов’язані з подальшим отриманням від США летальної зброї, питання інвестицій, економічних проектів, а також підтримка реформ в Україні», - заявив Єлісєєв.

Також Порошенко обговорив з Пенсом виборчий процес в Україні. «Було обговорено важливість продовження Україною незмінних реформ, а також подальший курс на європейську на євроатлантичну інтеграцію», - сказав він.

«Звичайно була єдина позиція – і нас, і США в контексті протидії не лише російській агресії та звільнення українських заручників, в тому числі українських моряків. На це особливу увагу звернув віце-президент Пенс, також підкреслювалась єдність позиції в питанні протидії газопроводу «Північний потік-2», - додав заступник глави Адміністрації президента.