Віктор Янукович / фото REUTERS

Адвокат центру правової допомоги Юрій Рябовол подав апеляцію на вирок Оболонського райсуду Києва, яким екс-президента Віктора Януковича засудили до 13 років в'язниці за держзраду.

Про це повідомила "Українській правді" речниця суду Інна Свинаренко.

Читайте такожКремль готує сценарій нового нападу на Україну і Янукович бере у цьому участь – політтехнолог

Відео дня

За її словами, оскарження відбулося в понеділок, 18 лютого. Тепер справу направлять до Київського апеляційного суду.

Речниця уточнила, що перегляд вироку почнеться не раніше, ніж через 30 днів після проголошення вироку, аби дати змогу подати апеляції усім сторонам у справі.

Нагадаємо, 24 січня Оболонский суд проголосив вирок, яким заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві в агресивній війні і покарав 13 роками позбавлення волі.

Основою звинувачень стало звернення до президента Росії Володимира Путіна від 1 березня 2014 року, в якому український екс-президент нібито просив ввести в Україну війська.

Розглядати справу про держзраду суд почав навесні 2017 року.

5 грудня 2018 року суд провів 89 засідання за обвинуваченням Януковича у державній зраді та пособництві у війні.

На останньому засіданні екс-президент не вийшов не зв’язок для оголошення свого останнього слова, і колегія суддів видалилась у нарадчу кімнату для ухвалення вироку.

Янукович також фігурує в інших кримінальних провадженнях, які наразі перебувають на стадії слідства. Це, зокрема, незаконне заволодіння державними резиденціями, злочини проти майданівців, численні економічні злочини та інше.