Ілюстрація / REUTERS

Якщо Договір про ракети малої і середньої дальності (ДРСМД) розпадеться, то НАТО може розмістити в Європі ракети відповідних дальностей.

Але Альянс не збирається починати нову гонку озброєнь з РФ, бо це дорого коштує і ніхто у Європі не хоче викидати гроші на розробку нового озброєння. Про це в інтерв’ю виданню «Обозреватель» розповів керівник місії України при НАТО Вадим Пристайко.

Читайте такожПорошенко заявив про необхідність посилити присутність кораблів НАТО в Чорному морі

Відео дня

"Незважаючи на різні випади російської сторони, що протиракетну оборону Румунії і Польщі можна модифікувати для ракет середньої дальності, НАТО не збирається нападати і починати нову гонку озброєнь. Це дуже дорого і у більшості країн є інші проблеми, крім викидання грошей на розробку нового озброєння", – нагадав Пристайко.

За його словами, нині НАТО намагається представити Росії консолідовану позицію всіх своїх членів щодо ймовірності нового витка "холодної війни".

"Росія може комусь пряничок дати, комусь пригрозити, а у когось переворотик в країні влаштувати. Консолідація позицій країн НАТО сигналізує росіянам, що не все йде за їхнім планом. І взагалі їм не потрібні ракети середньої і малої дальності. Росія просто хоче заявити, що от у нас є така ракета з ядерним двигуном. А скільки сил на неї витратили, куди вона падає і що на тому місці потім стається – не розповідають", – уточнив дипломат.