Нацрада продовжила заборону трансляції RTVI / фото nrada.gov.ua

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення на рік продовжила заборону на трансляцію телеканалу RTVI.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

Читайте такожВ Україні за пропаганду на півроку заборонили російський телеканал "RTVI"

Відео дня

Таке рішення рада ухвалила на підставі моніторингу ефірного мовлення телеканалу. За словами члена Нацради Сергія Костинського, під час моніторингу зафіксовані систематичні порушення українського законодавства. Мова йде про трансляцію фільмів, у складі яких грають російські актори з «чорного списку» Міністерства культури, а також передач, в яких виправдовується військова агресія проти України і окупація територій української держави.

«Відповідно Національна рада визнала, що зміст «RTVI» не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, і ухвалила внести зміни до переліку дозволених для ретрансляції програм, продовживши термін тимчасового припинення ретрансляції телеканалу «RTVI» на території України на один рік (до 07.03.2020)», — йдеться у повідомленні.

6 вересня минулого року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на шість місяців обмежила ретрансляцію російського телеканалу RTVI в Україні. На каналі сподіваються, що здоровий глузд переможе.

У раді пояснили, що канал систематично порушував положення закону «Про інформацію» щодо заборони закликів до повалення конституційного ладу, пропаганди війни, насильства, жорстокості; а також закон «Про кінематографію», який заборонено демонструвати фільми, що пропагують відомчі органи держави-агресора.

В середині лютого Апеляційний суд остаточно заборонив трансляцію деяких російських каналів в Україні.