Ілюстрація / REUTERS

Кабінет міністрів України підготував пакет санкцій проти іноземців, які були задіяні як спостерігачі на нелегітимних виборах президента Росії в окупованому Криму.

Подробиці даного рішення розкрив заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає «Обозреватель».

Читайте такожРадбез ООН 15 березня проведе засідання щодо п'ятих роковин окупації Криму

Відео дня

На питання, хто саме потрапив під санкції з боку України, Тука відповів: "Прізвища називати поки не можу, а щодо країн – це Німеччина, Франція, Швеція, Ізраїль, США, Кіпр, Іспанія, Італія, Фінляндія, Сербія, Норвегія і Великобританія".

Чиновник уточнив, що остаточне рішення про накладення санкцій приймає Рада безпеки і оборони України, а уряд лише виносить свої пропозиції на розгляд РНБО.

На його думку, позитивне рішення щодо санкцій може бути прийнято на найближчому засіданні РНБО: "Не бачу жодного сенсу тягнути з цим питанням. Всі відповідні дані на цих персон вже зібрані, тому не бачу сенсу в будь-якій затримці".

Санкції, які пропонується ввести, полягають у тому, що цим людям буде заборонений в'їзд в Україну. Також будуть заблоковані їх активи і вилучено майно, якщо воно є на території України.

Тука додав, що його міністерство підготувало ще один пакет санкційних пропозицій, який зараз розглядається урядом. Але він не зміг сказати, коли саме буде прийнято рішення по ньому.

Заступник міністра пояснив алгоритм накладення санкцій: "Спочатку певні відомства готують свої пропозиції, потім на засіданні уряду ці позиції розглядаються. Якщо вони схвалюються, то схвалюється рішення і виноситься на засідання Радбезу. Після цього президент підписує відповідний указ".