Європейський союз офіційно запровадив санкції проти росіян за захоплення українських моряків поблизу Керченської протоки в листопаді 2018 року.

Як передає Радіо Свобода, Брюссель 15 березня оголосив про замороження рахунків і заборону на видачу віз восьми російським посадовцям.

Читайте такожУ Конгресі США закликали запровадити санкції проти причетних до вбивства Нємцова

Відео дня

Імена цих росіян додали до списку осіб і компаній, причетних до порушення територіальної цілісності України, дію якого одночасно продовжили ще на шість місяців.

Таким чином санкційний список Європейського союзу за порушення територіальної цілісності України зараз складається зі 171 особи і 44 компаній.

За інформацією Радіо Свобода, жоден із восьми російських посадовців, проти яких запроваджені обмеження, не обіймає високу посаду. Найбільш впливові фігуранти – начальник «прикордонного управління ФСБ Криму та Севастополя» контр-адмірал Сергій Станкевич, його заступник Андрій Шеїн і командувач військами Південного військового округу Олександр Дворніков.

Також у списку командири двох кораблів, що брали участь у захопленні українських моряків – Олексій Салаєв та Андрій Шипіцин, командир протичовнового корабля «Суздалець» Сергій Щербаков, і два очільники служб пунктів управління ФСБ Росії Руслан Ромашкін та Олексій Шатохін.