Підозрюваний у спробі підкупу кандидата в президенти Юрія Тимошенка голова "Партії захисників України" Тарас Костанчук вийшов із СІЗО під заставу у 4 мільйони гривень.

Про це повідомив його адвокат Євген Музичук, пише "Громадське радіо". "Застава, внесена за нього, - 4 мільйони гривень, як передбачено ухвалою слідчого судді. Менше не може бути, бо це не є підставою для заміни запобіжного заходу", - розповів він.

Читайте такожУ ГПУ повідомили деталі затримання осіб, які пропонували Тимошенку гроші за відмову балотуватися

За словами Музичука, гроші за Костанчука внесли 11 березня, а вийшов із СІЗО він наступного дня.

Окрім цього адвокат політика зазначив, що заставна сума є спільним внеском понад 20 людей, а "охочих було ще більше".

"Зараз написав гнівного листа до суду стосовно того, що рішення є незаконним, і ми далі оскаржимо це в апеляції. Мотиви, за якими суд дійшов висновку про можливість задоволення клопотання прокурора, є невідомими для нас", - додав Музичук.

Водночас адвокат наголосив, що нині вони очікують повний текст судового рішення, яке мало бути ще 14 березня, а поки що подана коротка апеляція на частину рішення суду. 

Як повідомляв УНІАН, 6 березня Луценко заявив про затримання правоохоронцями двох осіб, які намагалися дати 5 млн грн хабара кандидату в президенти Юрію Тимошенку за відмову балотуватися, і що сам кандидат кілька днів тому після спроб вплинути на нього звернувся в ГПУ. За словами Луценка, зловмисників затримали за ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу (перешкоджання здійсненню виборчого права).

На сторінці Партії захисників України у Facebook розміщено відеозвернення голови партії Костанчука, в якому він повідомляє про своє затримання за нібито пропозицію хабара у 5 млн грн Юрію Тимошенку за зняття його кандидатури з виборів президента України. За словами Костанчука, що "все це абсолютно гнила провокація Адміністрації президента, виконана паном Луценком".

Як сказав Костанчук, він 4 березня вилетів у відпустку разом з дружиною, а звідти його "викликав" Тимошенко і "вмовляв допомогти йому "зіскочити" з теми бути технічним кандидатом; сказав, що його залякують, що він боїться. І для того, щоб "зіскочити" з теми, йому треба віддати гроші тим людям, які внесли за нього завдаток - 2,5 млн грн. І попросив у мене ці гроші, сказавши, що його точно вб’ють, якщо він не дасть ці гроші". За словами Костанчука, Тимошенко нібито попросив ще коштів на розвиток партії та зголосився після цього вступити до Партії захисників України.