Мангеру і його захиснику вручили копії клопотання про зміну запобіжного заходу / фото УНІАН

Відстороненому від посади голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, підозрюваному у замовленні вбивства активістки Катерини Гандзюк, вручено клопотання про зміну запобіжного заходу.

Як повідомляється на сторінці Генеральної прокуратури України у Facebook, Мангеру і його захиснику вручено копії клопотання про зміну запобіжного заходу.

"Клопотання буде направлено до суду", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

На сьогодні із усіх запобіжних заходів щодо Мангера діє лише застава, яка є безстроковим запобіжним заходом.

Як повідомляв УНІАН, Мангер підозрюється в організації вбивства, тобто в умисному заподіянні смерті іншій людині, вчиненому з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, тобто у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.27, п.4, п.6, п.11, п.12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України.

Читайте такожМангеру можуть змінити підозру на менш тяжку – Луценко

13 лютого прокурори в суді повідомили, що Мангер обвинувачується також за ст.258 КК "Теракт", цей злочин є підслідним СБУ.

15 лютого Шевченківський райсуд Києва обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою внесення 2 млн 497 тис. грн застави. Того ж дня після внесення застави Мангер вийшов із СІЗО, а 18 лютого повернувся на роботу в Херсоні. Дія цього запобіжного заходу завершилась 3 березня.

4 березня Шевченківський райсуд Києва відмовив у задоволенні клопотання прокурорів про продовження запобіжного заходу Мангеру, а апеляційний суд визнав законним обраний йому запобіжний захід у вигляді застави.

6 березня Шевченківський райсуд Києва відсторонив Мангера від посади голови Херсонської облради на один місяць. Того ж дня правоохоронці зняли з Мангера електронний браслет і повернули йому закордонний паспорт.