Ілюстрація / REUTERS

Народні депутати не зацікавлені в ефективній роботі Державного бюро розслідувань.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив директор ДБР Роман Труба.

“Свого часу законодавець забув внести посаду оперативного працівника до переліку посад ДБР. Це означає, що я до сьогодні не можу оголосити конкурс та обрати оперативних працівників. ДБР не має своїх оперативних підрозділів, і ми не можемо вести спостереження, знімати інформацію з каналів зв’язку і здійснювати власні оперативні розробки. Я не можу сформувати управління спеціального призначення”, - наголосив Труба.

Відео дня

Читайте такожФігурантами проваджень ДБР є близько 30 народних депутатів

Він нагадав, що ще у травні минулого року депутати у першому читанні ухвалили законопроект, яким передбачено надання працівникам ДБР повноважень на оперативно-розшукову діяльність, однак досі не повернулися до розгляду цього проекту закону.

“Можна зробити висновок, що народним депутатам ДБР не потрібне, що їм зручно, коли ДБР працює зі зв’язаними ногами”, - сказав Труба.

За словами директора бюро, якщо парламент восьмого скликання не внесе відповідні зміни до законодавства, то він звертатиметься до народних депутатів наступного дев’ятого скликання.

Як повідомляв УНІАН, 17 травня 2018 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань» (№5395-д).

Законопроектом пропонується внести зміни до закону по Державне бюро розслідувань, якими працівникам ДБР надається право на оперативно-розшукову діяльність, слідчі (розшукові) та негласні слідчі (розшукові) дії.