В СБУ наголосили, що не стежать за Білецьким / фото actual.today

Служба безпеки України розпочала перевірку за оприлюдненою у ЗМІ заявою заступника секретаря РНБО Сергія Кривоноса, який заявив про спроби зробити провокації і підірвати або зробити імітацію підриву автобуса, на якому їздить депутат Андрій Білецький.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

«З метою повного, всебічного та об’єктивного дослідження всіх обставин, викладених у заяві С.Кривоноса, Служба безпеки України запропонувала народному депутату України Андрію Білецькому надати пояснення щодо оприлюдненої у ЗМІ інформації», - повідомили у відомстві.

Відео дня

Водночас, як розповів керівник апарату голови СБУ Ігор Гуськов в ефірі телеканалу "112 Україна", силовики не можуть зв'язатися з Білецьким щодо інформації про імітацію підриву його автобуса.

"В рамках перевірки саме зараз кращі фахівці СБУ, керівного складу, здійснюють опитування Сергія Кривоноса, в тому числі, письмове документування заяви. Також з метою повного всебічного і об'єктивного дослідження всіх обставин, викладених у заяві, СБУ запропонувала нардепу України Андрій Білецькому надати пояснення щодо оприлюдненої в ЗМІ інформації", - уточнив Гуськов.

Читайте такожВ РНБО заявили, що автобус Білецького можуть підірвати

Однак, за його словами, всі спроби силовиків зв'язатися з Білецьким поки не увінчалися успіхом.

"На телефонні дзвінки він не відповідає, на жаль, на СМС теж. СБУ публічно звертається до Андрія Білецького надати необхідні пояснення в рамках заяви Сергія Кривоноса", – сказав чиновник.

Він також підкреслив, що СБУ не стежить ані за Білецьким, ані за іншими громадянами України.

"Тільки в рамках відповідних кримінальних проваджень і КПК. Тому у нас немає повноважень і такої потреби, визначеної законом", – констатував Гуськов.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Служба безпеки України звернулася до ДБР з проханням відкрити провадження у зв'язку із заявою народного депутата Андрія Білецького про нібито підготовку знищення лідерів партії "Національний корпус".

"Служба безпеки України з подивом ознайомилась із заявою лідера партії "Національний корпус" Андрія Білецького про нібито підготовку СБУ до фізичного знищення лідерів цієї організації. Дуже прикро, що народний депутат України, лідер "Нацкорпусу" Андрій Білецький дає можливість маніпулювати собою», - йдеться у повідомленні спецслужби.

"Ми з нетерпінням очікуємо оприлюднення хоч якихось конкретних даних, на яких базуються ці надзвичайно серйозні звинувачення, які, після їх кваліфікації, повинні бути перевірені у рамках кримінального провадження з обов'язковим доведенням до громадськості його результатів", - заявили в СБУ.

За повідомленнями ЗМІ, Білецький заявив, що заступник голови СБУ Віктор Кононенко нібито за наказом президента Петра Порошенка готує вбивства лідерів "Нацкорпусу" та "Національних дружин". За словами депутата, "замовлення" вже надійшло через посередників до кримінальних кіл Дніпропетровської області.