REUTERS

Про це повідомляє у своєму дописі на сторінці Фейсбук голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг, економіст Андрій Герус. 

"Все заради перемоги. Але не над Путіним, а на виборах. Одноразові грошові подачки, матеріальні допомоги, підкупи призвели до різкого дефіциту бюджетних коштів та скорочення фінансувань військових частин - у тих почали накопичуватися борги", - пише Герус.

На минулому тижні Міноборони надіслав лист до військових частин щодо ситуації із оплатою електроенергії та комунальних послуг. Із цього листа:

Відео дня

«На цей час виникла складна ситуація з оплатою за спожиті військовими частинами (установами) Збройних Сил України комунальні послуги та енергоносії через дефіцит асигнувань відповідно до помісячного розпису.

На сьогодні заборгованість за спожиті військовими частинами енергоносії та комунальні послуги складає 255,4 млн грн.

Через несвоєчасну оплату постачальні організації вдаються до нарахування пені, блокування рахунків КЕЧ (КЕЧ районів), відключення військових частин від мереж живлення.»

Експперт також, з посиланням на свої джерела, зазначає, що "у березні на 20%-30% урізали доплати цивільним, які працюють у військових частинах/військових містечках. Економія через нехватку грошей".