Ілюстрація REUTERS

У Кремлі на питання про проходження кораблів Північноатлантичного альянсу в Азовське море заявили, що це закрита водойма.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Коли буде запитано (про проходження в Азовське море кораблів НАТО - УНІАН), тоді й ухвалюватиметься рішення, але йдеться про закриту водойму, тому тут окреме питання. Гіпотетично не став би міркувати, може йтися про якійсь конкретний випадок», - зазначив Пєсков.

Відео дня

Він заявив, що існує система «нотифікації подібних планів, яка має виконуватися».

Читайте такожУ Європарламенті вимагають від РФ звільнити "бранців Кремля" і забезпечити вільний прохід Керченською протокою

При цьому Пєсков зазначив, що Кремль негативно розцінює заяву офіційного представника США при НАТО про те, що Альянс планує відправити в Чорне море кораблі для забезпечення проходження українських суден через Керченську протоку.

«Негативно (розцінюємо). Ми не розуміємо, що мається на увазі. Ситуація з Керченською протокою і судноплавством добре відома відповідно до міжнародного права, до міжнародних законів. Позиція Росії вельми послідовна, і вона теж добре відома», - сказав Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня представник США в Організації Північноатлантичного договору посол Кей Бейлі Хатчісон заявила, що Альянс має намір убезпечити прохід суден України через Керченську протоку.