Келемен Хунор стверджує, що не намагався в`їхати в Україну з угорським паспортом / Facebook - Kelemen Hunor

Посол України в Румунії Олександр Банков заявив, що лідеру Демократичної спілки угорців Румунії Келемену Хунору заборонили в'їзд на територію України ще в листопаді 2017 року – з того часу він безуспішно намагався в'їхати в Україну з угорським паспортом. Сам Келемен Хунор заявив, що ця інформація не відповідає дійсності.

Читайте такожВ уряді Угорщини назвали напівфашистським український закон про освіту

Зокрема, Банков прокоментував у Facebook новину про те, що Келемена Хунора не пустили до України.

Відео дня

«Пану Келемену Хунору заборонено в'їзд на територію України з 03.11.2017 року. З того часу він вже намагався в'їхати в Україну з угорським паспортом і йому було відмовлено, тож він точно знав про ухвалене українською стороною рішення», – зазначив він.

Facebook

Келемен Хунор, в свою чергу, прокоментував заяву Банкова.

«Заява посла України в Румунії Олександра Банкова, в якій йдеться про те, що я раніше намагався в’їхати в Україну з угорським паспортом – це неправда. В останні 20 років я не був в Україні і ніколи не використовував угорський паспорт», – вказав політик.

Він також показав сторінку свого румунського паспорту, в якому стоїть штамп українських прикордонників за 6 квітня. Судячи з нього, політику заборонили в’їзд в Україну строком на три роки – до 13 жовтня 2020 року.

«Тож я прошу пана Олександра Банкова, українського посла, також показати подібні документи, які начебто забороняли мій попередній в’їзд в Україну», – підсумував він.

Раніше повідомлялось, що міністерство закордонних справ Угорщини викликало посла України в Будапешті Любов Непоп у зв'язку із забороною на в'їзд в Україну очільнику Демократичної спілки угорців Румунії (ДСУР) Хунору Келемену.

В ДПСУ заявили, що політика не пустили в Україну на пункті пропуску «Тиса», що на Закарпатті, виконуючи доручення одного із правоохоронних органів України.