Голова Одеської ОДА Максим Степанов, який відмовився залишати свою посаду попри відповідний указ президента Петра Порошенка, пов'язав своє звільнення з проведенням "чесних виборів".

Читайте такожПорошенко змінив голову Одеської ОДА

Так, у своєму Facebook Степанов опублікував фото, на якому позує з написом «Забезпечив чесні вибори! Відсторонений?».

Відео дня

Публікація Степанова супроводжується хештегом "#чеснівибори"

Як повідомляв УНІАН, Порошенко усунув Максима Степанова від посади голови Одеської ОДА та призначив першого заступника Сергія Паращенка виконуючим обов'язки голови ОДА. Відповідні укази розміщені на сайті глави держави.

В указі № 107/2019 сказано: «Усунути Степанова Максима Володимировича з посади голови Одеської обласної державної адміністрації». Указом № 108/2019 тимчасово покладається виконання обов'язків голови Одеської ОДА на Паращенка.

Попри це, Степанов відмовився залишати посаду голови Одеської обласної державної адміністрації.

Він зазначив, що указ президента «вийшов за повноваження президента», які прописані в Конституції.

Зокрема, як заявив Степанов, звільняти та призначати голів адміністрацій президент може виключно за поданням Кабінету міністрів.

При цьому, посадовець підтвердив, що йому було «зроблено пропозицію» написати заяву за власним бажанням. «Я відмовився, тому що у мене немає власного бажання писати заяву... Я виконував обов'язки, так і продовжую виконувати», - заявив він.

Довідка УНІАН. Степанов був призначений на посаду голови ОДА в січні 2017 року, змінивши на цій посаді Михеїла Саакашвілі. До цього Степанов очолював державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів».