Гриценко заочно пред'явлено звинувачення / УНІАН

Слідчий комітет РФ оголосив у міжнародний розшук екс-міністра оборони України Анатолія Гриценка за «заклики до тероризму».

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Басманного суду Москви.

Читайте такожПорошенко прибув до Німеччини для зустрічі з Меркель

Відео дня

«До Басманного суду Москви надійшло клопотання слідчих органів про обрання щодо Анатолія Гриценка заочного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Його оголошено в міжнародний розшук», - йдеться в повідомленні.

Гриценко заочно пред'явлено звинувачення за двома епізодами ч.205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності в мережі Інтернет).

Як повідомляв УНІАН, 2 липня 2017 року Гриценко в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив, що між Україною і Росією ведеться війна, яка виражається у вбивствах, скоєних у Києві. За словами Гриценка, загибель екс-розвідника Міноборони України Максима Шаповала і полковника контррозвідки СБУ Юрія Возного - не перше «показове і нахабне вбивство українських офіцерів». «Якщо це насправді війна, а не ігрища для президента, то це означає, що на кожну машину, яка злетіла в повітря в Києві чи Маріуполі, по дві мають злітати в Таганрогу чи Москві», - сказав Гриценко.

У грудні 2017 року Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти Гриценка за «заклики до здійснення терактів» у Росії.