Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців / фото Роман Цимбалюк, УНІАН

У Російській Федерації так зване «слідство» у справі українських військовополонених моряків продовжено до кінця серпня.

Про це УНІАН повідомив адвокат Микола Полозов.

«Слідство ФСБ продовжило термін попереднього розслідування у справі проти військовополонених моряків на три місяці - до кінця серпня», - сказав Полозов.

Відео дня

Читайте такожЗахоплених РФ українських моряків можна вважати військовополоненими - ООН

Також він повідомив, що слідство клопоче перед судом про продовження строку тримання під вартою щодо всіх військовополонених до кінця липня.

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження в Керченську протоку буксира «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації щодо можливості проходження через протоку.

Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них були поранені. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Усіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після чого їх доправили до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша». 26 січня поранених українських моряків перевели з «Матроської тиші» в «Лефортово».

Суд у Москві продовжив строки арешту полоненим українським військовим до кінця квітня.

Клопотання російського слідства про продовження арешту 24 військовополоненим українським морякам буде розглянуто Лефортовским райсудом Москви 17 квітня.

Суд проводитиме судові засідання щодо військовополонених по четвірках, розподіливши їх між трьома суддями в «дві зміни».

О 9.30 відбудуться судові засідання щодо: першої четвірки - Андрій Драч, Денис Гриценко, В'ячеслав Зінченко, Михайло Власюк; другої четвірки - Романа Мокряк, Андрій Оприск, Євген Семидоцький, Сергій Цибізов; третьої четвірки - Володимир Терещенко, Богдан Головаш, Сергій Попов, Андрій Шевченко.

О 14.00 відбудуться судові засідання щодо: четвертої четвірки - Богдан Небилиця, Юрій Будзило, Володимир Лісовий, Юрій Без'язичний; п'ятої четвірки - Андрій Артеменко, Андрій Ейдер, Василь Сорока, Олег Мельничук; шостої четвірки - Віктор Беспальченко, Владислав Костишин, Володимир Варімез, Сергій Чуліба.