Савченко планує балотуватися на парламенские вибори / фото УНІАН

Надія Савченко зі своєю партією планує балотуватися на парламентські вибори восени 2019 року.

Про це заявила заступник глави політичної платформи Надії Савченко Тетяна Проторченко в ефірі "112 Україна". Вона розповіла, що Савченко планує приступити до своїх депутатських обов'язків наступного пленарного тижня.

Читайте такожСавченко зробила заяву у залі суду після звільнення з-під варти (відео)

Відео дня

"Щодо політичної діяльності, якщо є політична сила, яка 2 роки тому задекларувала конкретні речі, представила суспільству свою програму, якщо Надія Вікторівна була обрана цією політичною силою як кандидат в президенти - на жаль, ми не змогли її зареєструвати через всі ці перешкоди, які відбувалися діючою системою. Якщо всі ці кроки вже зроблені - це значить, що ми будемо брати участь восени в парламентських виборах. І ми сподіваємося на хороший результат", - заявила вона.

Як повідомляв УНІАН, Савченко і Рубана, якого 8 березня 2018 року затримали на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюють у підготовці терактів і державного перевороту.

Читайте такожГПУ не зніме звинувачення з Савченко і Рубана - Луценко

За даними слідства, вони планували обстріляти будинку в урядовому кварталі і вбити керівництво держави, а також захопити будівлю Верховної Ради. Також правоохоронці задокументували факт перевезення Савченко і Рубаном у листопаді 2017 року зброї з окупованої на підконтрольну Україні територію для здійснення терактів.

22 березня 2018 року Верховна Рада дала згоду на притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, затримання і взяття її під варту. У серпні досудове розслідування у кримінальній справі стосовно Рубана і Савченка було завершено. Справу Савченко і Рубана спочатку передали на розгляд у Слов'янський міськрайонний суд Донецької області, потім в Чернігівський районний суд, Солом'янський районний суд Києва, Дарницький районний суд Києва. 12 квітня 2019 року Київський апеляційний суд направив справу в Броварський міськрайонний суд Київської області.

15 квітня Броварський міськрайонний суд звільнив Савченко і Рубана з-під варти, оскільки закінчився термін їх запобіжних заходів.