ЄС продовжить бути на стороні українського народу незалежно від того, хто виграє вибори / фото УНІАН

Голова Представництва Європейського Союзу Хюг Мінгареллі наголошує, що Євросоюз продовжить підтримувати рух України на шляху європейської інтеграції після виборів президента, які відбудуться 21 квітня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Мінгареллі сказав під час виступу перед короткостроковими спостерігачами Міжнародної місії зі спостереження за виборами ENEMO.

"Ми продовжимо підтримувати Центральну виборчу комісію. Ми також підтримуємо певну діяльність для протидії кіберзагрозам, які існують сьогодні в Україні", - заявив Мінгареллі.

Відео дня

Читайте такожЗеленський розповів про зустріч з Макроном: обговорювали найважливіші для українців питання

Також він сказав, що ЄС виділятиме кошти на проведення екзит-полів.

"І ми сподіваємося, що другий тур відбудеться в оптимальних умовах, оскільки ми ввважаємо, що український народ заслуговує, аби його вибір поважався у другому турі виборів", - наголосив Мінгареллі.

У цьому зв'язку посол сказав, що ЄС продовжить бути на стороні українського народу незалежно від того, хто виграє вибори.

"Ми продовжимо підтримувати український народ, хто б не виграв вибори, для сприяння демократизації, модернізації країни і руху в напрямку Європейського Союзу", - заявив Мінгареллі.

Раніше УНІАН повідомляв, що кандидат у президенти Володимир Зеленський виступає за продовження курсу України на вступ в Євросоюз і НАТО. «Цей курс євроінтеграції і курс до Європи Україна давним-давно вибрала, і ніхто не збирається змінювати цей курс, звісно», - заявив Зеленський.