Оточення Порошенка викликають до ГПУ для вручення підозр / колаж УНІАН

Генеральна прокуратура викликає для вручення підозр і допиту екс-главу Адміністрації президента Бориса Ложкіна, заступника голови АП Олексія Філатова і екс-главу Нацбанку Валерію Гонтареву.

Відповідні повістки розміщено на сайті Генпрокуратури. Також на допит викликають й інших фігурантів розслідування у "справі Курченка": екс-мінстра екології Злочевського та співвласника компанії ICU Стеценка.

Фігурантів чекають у ГПУ 23 та 25 квітня.

Відео дня
скріншот

Як повідомляв УНІАН, 28 березня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Департамент міжнародно-правової співпраці ГПУ завершив розслідування стосовно бізнесмена Сергія Курченка.

За його словами, Курченко підозрюється в участі у злочинній організації екс-президента Віктора Януковича і здійсненні в її складі особливо тяжких злочинів проти держави Україна.

Луценко зазначив, що в ході розслідування злочинів повідомлено про підозри 98 особам, в тому числі високопосадовцям, з них 12 - вищі посадові особи центральних органів виконавчої влади, а також Національного банку України, 6 керівників обласних державних адміністрацій, 14 осіб керівного складу державних підприємств.

Того самого дня заступник голови Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури, голова відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях Костянтин Кулик повідомив, що фігурантами справи Курченка, яким ГПУ оголосила про підозру, є екс-голова АПУ Борис Ложкін, екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева, екс-міністр екології Микола Злочевський, чинний заступник голови АПУ Олексій Філатов та інші топ-чиновники.

Відповідну заяву Кулика було передано журналістам. Її оприлюднила в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" 28 березня ведуча Наталія Мосейчук.

Пізніше в Генпрокуратурі повідомили, що підозри Ложкіну, Гонтаревій і Філатову були скасовані.

Раніше, 11 квітня, прокурор Кулик на прес-конференції в УНІАН звинуватив Порошенка у втручанні в розслідування справи, в якій фігурує оточення президента.

За словами Костянтина Кулика, йому стали відомі обставини, які свідчать про сприяння злочинної організації Януковича особами, які входять до Адміністрації президента та керівництва Генпрокуратури.