Крючков вийшов із СІЗО під заставу у 7 мільйонів гривень / фото УНІАН

Колишній депутат Верховної Ради, екс-голова правління ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережа" Дмитро Крючков, екстрадований з Німеччини в Україну, вийшов зі слідчого ізолятора під заставу 7 мільйонів гривень.

Про це заявив його адвокат Олександр Лисак, повідомляє LB.ua.

"Так, заставу внесли. Він уже вийшов", - сказав адвокат.

Відео дня

За словами Лисака, він особисто вніс за нього заставу.

Як повідомляв УНІАН, 17 квітня суд обрав Крючкову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 45 діб з альтернативою внесення застави у 7 млн грн.

Читайте такожМахінації в енергетиці: екс-нардеп Крючков заявляє про причетність до схем соратника Порошенка

Довідка. 29 березня журналісти програми «Схеми. Корупція в деталях» оприлюднили розслідування, в якому стверджувалося, що близький соратник та бізнес-партнер президента Петра Порошенка Ігор Кононенко причетний до розкрадань коштів в енергетиці. Як йдеться у розслідуванні, журналістам вдалося отримати записи телефонних розмов фігуранта справи Крючкова.

З розслідування «Схем» не зрозуміло, як аудіозаписи потрапили до журналістів. За їхніми словами, на автентичність їх перевірили експерти у США, які довели високу ймовірність справжності голосів.

15 квітня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали підозрюваного у завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн Крючкова в аеропорту «Бориспіль». Процедура екстрадиції тривала з квітня 2018 року.

Читайте такожЖурналісти "Схем" передали НАБУ записи розмов соратника Порошенка щодо оборудок в енергетиці

За даними НАБУ, упродовж 2015-2016 років ПрАТ «ХК «Енергомережа» уклало договори про відступлення права вимоги за електроенергію, яку ВАТ «Запоріжжяобленерго» поставляло низці промислових підприємств. У результаті цього гроші за спожиту електрику надходили не ДП «Енергоринок» і ВАТ «Запоріжжяобленерго», а ПрАТ «ХК «Енергомережа».

Розслідування триває від грудня 2015 року. У вчиненні злочину слідство підозрює двох осіб.

Крючков обирався народним депутатом України Верховної Ради п’ятого скликання від «Блоку Юлії Тимошенко», був членом комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.