В Раді Європи привітали Зеленського з обранням президентом України / фото УНІАН

В Раді Європи розраховують на співпрацю з обраним президентом України Володимиром Зеленським з метою реформування судової системи та боротьби з корупцією в країні.

Читайте такожРадник Зеленського: не раджу говорити з Путіним "один на один" і я проти "ЛДНР" за столом перемовин

Про це йдеться у листі генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда від 23 квітня, опублікованому на сайті організації.

Відео дня

Ягланд привітав Зеленського з його обранням президентом України.

"Цей процес був важливим підтвердженням відданості України демократичним цінностям", - наголосив генсек РЄ.

"Беззаперечно, ви були обрані на посаду у той час, коли ваша країна стикається з серйозними труднощами у багатьох напрямках. Я сподіваюся, що ви зможете скористатися сильним мандатом, який ви отримали, для просування демократичних реформ, роботи з метою відновлення миру та єдності у країні і виправдання прагнень українського народу для стабільності і процвітання", - зазначив Ягланд.

Також він підкреслив, що Україна є цінним партнером для Ради Європи, а її демократична безпека є життєво важливою для усього континенту.

"Рада Європи буде на боці України в досягненні цієї мети, і ми розраховуємо на продовження нашої довготривалої співпраці щодо реформування і зміцнення незалежності судової системи, боротьби з корупцією і підвищення ролі громадянського суспільства. Я також можу запевнити вас, що Рада Європи продовжить рішуче підтримувати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України", - підсумував Ягланд.