Джузеппе Конте / REUTERS

Голова Ради міністрів Італійської Республіки (прем'єр-міністр) Джузеппе Конте запевнив обраного президента Володимира Зеленського, що ще не вступив на посаду, у підтримці щодо вирішення військового конфлікту на Донбасі шляхом переговорів.

Про це йдеться у його листі Зеленському, оприлюдненому на сайті Посольства Італії в Україні.

"З нагоди обрання вас на посаду президента України, волію висловити від свого імені та від імені італійського уряду щирі вітання з приводу вашої високої посади", - наголошує Конте.

Відео дня

Читайте такожЛідери ЄС можуть зустрітися з Зеленським – Єврокомісія

Він заявляє, що дружні зв'язки між державами мають давнє коріння, що з роками змогло перетворитися на плідне політичне, економічне та культурне партнерство на інституційному рівні та на рівні громадянського суспільства.

"Розраховую на те, що протягом вашого перебування на посаді співпраця між Римом та Києвом зможе значно поглибитись", - наголосив голова італійського уряду.

"Хочу запевнити вас у підтримці з боку моєї держави вирішення шляхом переговорів конфлікту у східних областях України та у відновленні і посиленні шляху реформ, що необхідні для майбутнього вашої держави", - додав він.

Конте побажав Зеленському великого успіху у здійсненні повноважень та висловив свої найщиріші вітання.

Раніше УНІАН повідомляв, що канцлер Німеччини Ангела Меркель провела телефонну розмову з Володимиром Зеленським.