Ілюстрація / REUTERS

Спікер штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков заявив, що розпуск Верховної Ради можливий, тому що станом на сьогодні коаліції немає.

Про це Дмитро Разумков заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Станом на сьогодні коаліції немає. Коаліція складається з двох фракцій. У цих фракціях не вистачає депутатів, тобто їх там менше, ніж 226", - заявив він.

Відео дня

Разумков зазначив, що голова Верховної Ради Андрій Парубій вже багаторазово отримував запити та листи з проханням надати поіменний склад коаліції, але ігнорував їх.

Читайте такожУ Верховній Раді почали збирати підписи за відставку Парубія

"До Андрія Парубія зверталися мільйон організацій, писали листи, просили надати поіменний список, скільки народних депутатів входить у коаліцію. Листи приходили - відповідь не надходила. До речі, це порушення чинного законодавства. Тому прецедент того, що розпуск може мати місце, є. Є певні часові обмеження, Рада не може бути розпущена пізніше, ніж... Сьогодні по-різному вважають юристи, найчастіше вони схиляються, що це 27 число", - говорить Разумков.

Спікер штабу Зеленського вважає, що Центрвиборчком нібито свідомо затягує офіційне оголошення результатів виборів, щоб Рада призначила інавгурацію Зеленського на якомога пізнішу дату.

"Саме тому, як нам здається, ЦВК затягує процес оприлюднення результатів, а потім Рада буде затягувати процес інавгурації, щоб він потрапив після терміну, коли Рада може бути розпущена", - заявив Разумков.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що не допустить «ніяких дострокових виборів парламенту.