Володимир Зеленський / REUTERS

Центральна виборча комісія офіційно оголосила Володимира Зеленського переможцем президентських виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, на сьогоднішньому засіданні комісія за результатами опрацювання 100% протоколів окружних виборчих комісій встановила офіційні результати виборів президента України.

Читайте такожУ Зеленського назвали причину для розпуску Ради

Відео дня

Голова ЦВК Тетяна Сліпачук зачитала остаточні дані щодо голосування й оголосила Зеленського переможцем виборів.

“Обраним президентом України є кандидат на пост президента України Володимир Олександрович Зеленський, 1978 року народження, освіта вища, проживає в місті Києві, художній керівник ТОВ "Квартал 95", безпартійний, суб'єкт висування – політична партія "Слуга народу", - сказала вона.

Сліпачук також зазначила, що ЦВК не має будь-яких скарг, які б могли поставити під сумнів результати голосування, а також Центрвиборчком отримав повідомлення від усіх апеляційних судів про відсутність на їхніх розглядах справ, які б могли вплинути на встановлені результати виборів.

За її словами, було подано лише два позови до Шостого апеляційного адміністративного суду, але у їх задоволенні було відмовлено.

Офіційні результати встановлено на підставі підписаного протоколу про результати виборів президента. Протокол підписали 15 із 16 членів Центрвиборчкому (один відсутній на засіданні), а також уповноважені представники кандидатів на пост президента.

Згідно з даними, оприлюдненими ЦВК, Зеленський набрав 73,22% голосів (за нього проголосували 13 млн 541 тис. 528 виборців), чинний президент Петро Порошенко - 24,45% (4 млн 522 тис. 450). Недійсними визнали 2,31% бюлетенів.

Нагадаємо, згідно з законом про вибори президента, новообраний президент набуває повноважень з моменту складення присяги українському народу на урочистому засіданні Верховної Ради, після чого ЦВК вручає йому посвідчення президента України.