REUTERS

Український бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що організована Росією "громадянська війна" на Донбасі завершиться одразу після того, як Російська Федерація припинить підтримувати бойовиків.

Про це він сказав в інтерв'ю Bihus Info.

Читайте такожТисячі загиблих військових та мільйони переселенців: журналісти оцінили наслідки 5 років війни на Донбасі

Відео дня

"Майдан - це погано, революція - це завжди погано. Тому що в результаті мінус 13 млн населення, мінус Крим, мінус Донбас. (Винні – ред.) Янукович, Росія і революція, звичайно. Взаємна ненависть, внутрішній громадянський конфлікт, внутрішня громадянська війна. Слава Богу, що вона не поширилася на всю територію, але вона має гарячу фазу на Донбасі і холодну фазу у решті країни", - підкреслив він.

За словами Коломойського, зокрема, холодна фаза проявляється у вбивстві громадських активістів та журналістів.

"Громадянська війна, (воюють - ред.) українці з українцями, Росія підтримує одну частину українців. Якби її не було, вже давним-давно все б закінчилося. Українці б помирилися між собою. Спровокувала і організувала конфлікт Росія. З одного боку, але з іншого - теж не все було гаразд", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, радник майбутнього президента України Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин вважає, що повернення українських територій військовим шляхом – це вже втрачений шанс 2014 року".