Олександр Данилюк / REUTERS

Радники новообраного президента України Володимира Зеленського в Брюсселі під час зустрічі з представниками Європейського Союзу обговорили підготовку до проведення саміту Україна - ЄС, що відбудеться в липні цього року.

Про це радник новообраного президента Олександр Данилюк повідомив журналістам в Брюсселі.

Читайте такожУ Брюсселі представили перші кроки президента Зеленського

Відео дня

«Які будуть наші перші візити? Вже є певний графік подій за кордоном, в яких президент має брати участь, зокрема, це (зустріч) в «нормандському форматі», - заявив він.

Водночас Данилюк зауважив, що зараз складно говорити про графік. «Коли ми будемо знати дату інавгурації – після цього ми будемо планувати як закордонні поїздки, так і запрошення світових лідерів в Україну. Буде саміт Україна - ЄС. Ми, до речі, зараз підготовку до цього саміту проговорили. Одним із перших кроків нового президента – це підготуватися до цього саміту і провести його успішно», - сказав радник.

Також, за словами Данилюка, в липні відбудеться конференція з питань реформ в Торонто (Канада), на якій буде обговорюватись, «як країни-партери можуть допомогти нам в просуванні реформ». У цій конференції, за словами радника, скоріше за все, візьме участь Зеленський.