Зеленський зазначив, що відбулась зустріч - «перше знайомство» / фото УНІАН

Новообраний президент України Володимир Зеленський заявляє, що дата його інавгурації стане зрозумілою 14 травня на засіданні Верховної Ради України.

Читайте такожЗеленський на сьогоднішній зустрічі з депутатами пропонуватиме дату інавгурації на 19 травня

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у коментарі журналістам після сьогоднішньої зустрічі з народними депутатами в парламенті.

Відео дня

Зеленський зазначив, що відбулась зустріч, «перше знайомство».

«Ми запропонували нашу дату (інавгурації – УНІАН), яку я вам сказав перед цим засіданням (19 травня – УНІАН)», - сказав Зеленський.

За його словами, цю дату він обговорив з учасниками зустрічі, адже «є зв’язок з іноземними гостями, які просто хочуть зрозуміти і свій графік».

«Тому що всі хочуть приїхати до нас, в Україну, для цього святкування, для цього дуже серйозного дня», - пояснив новообраний президент.

Так, сказав Зеленський, на зустрічі обговорювалися різні дати, і «є різні думки у лідерів фракцій».

«Тому напевно, дату ми, Україно, зможемо з вами зрозуміти тільки 14 травня на засіданні Верховної Ради. Вони будуть голосувати за нашу дату. Ну, подивимось», - зазначив він.

На зустрічі були присутні, зокрема, лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк, голова фракції «Опозиційний блок» Вадим Новинський та співголова групи «Відродження» Віктор Бондар.

Відповідаючи на запитання щодо відсутності на зустрічі деяких лідерів фракцій і чи, на його думку, їх просто немає в країні, чи вони проігнорували зустріч, Зеленський зауважив, що йому «все одно».

«Напевно, є якісь причини… це просто до моєї особи ставлення. Це повага до народу України, який обрав президента», - додав Зеленський.

Загалом він вважає, що зустріч пройшла добре.