Ілюстрація / REUTERS

У Верховній Раді зареєстровано ще один проект постанови про проведення урочистого засідання, присвяченого складенню присяги новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Проект зареєстровано за номером 10270-1 від 6 травня, свідчать дані на сайті парламенту.

Документ, автором якого є народний депутат Віктор Балога (позафракційний), одержано Верховною Радою і передано на розгляд керівництву.

Відео дня

Текст документу поки не оприлюднено.

За словами Балоги, він пропонує провести урочисте засідання Верховної Ради, що присвячене складенню присяги українському народові новообраним президентом України, 19 травня. "Ні, це не прохання команди Зеленського. Я реально з ним не знайомий і ні з ким з його штабу ні про що не говорив. Це моя особиста ініціатива. Моя мотивація проста — якщо нова команда хоче якомога раніше приступити до роботи, то в цьому немає нічого поганого. Навіть, якщо Зеленський хоче це зробити, щоб мати час на розпуск парламенту, то особисто я цього не боюся", - написав депутат у Facebook.

Читайте такожУ Раді зареєстрували проект постанови із датою інавгурації Зеленського

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня Центральна виборча комісія офіційно оголосила Володимира Зеленського переможцем президентських виборів. За даними ЦВК, у другому турі за Зеленського проголосували 13 541 528 виборців, що становить 73,22%, за Петра Порошенка - 4 522 450 виборців, що становить 24,45%.

3 травня офіційні результати виборів президента опублікували у "Голосі України".

Того ж дня народний депутат Сергій Міщенко зареєстрував проект постанови № 10270 про проведення інавгурації Зеленського 19 травня.

Згідно із законом про вибори президента, новообраний президент набуває повноважень з моменту складення присяги українському народу на урочистому засіданні Верховної Ради, після чого ЦВК вручає йому посвідчення президента України. Інавгурація має відбутися у найближчі 30 днів.

За словами першого заступника голови Верховної Ради України Ірини Геращенко, Верховна Рада ухвалить постанову про призначення дати інавгурації Зеленського на пленарному тижні 13-17 травня.