У дипломатичному відомстві нагадали про Кримської декларації держсекретаря США / УНІАН

Завершення дипломатичної каденції посла Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович узгоджується зі зміною президента України.

Про це УНІАН повідомили у Посольстві США в Україні.

Читайте такожУ НАБУ завели справу проти спікера Ради Парубія

Відео дня

"Посол США в Україні Марі Йованович, кар'єрний дипломат зовнішньополітичної служби США, мала завершити своє трирічне дипломатичне призначення в Києві цього літа. Вона підтвердила дату свого від'їзду пізніше цього місяця, що узгоджується з передачею президентських повноважень в Україні", - зауважили у посольстві.

"Ми цінуємо її непохитну відданість у справі зміцнення відносин між США та Україною і підтримці України на її євроатлантичному шляху. Команда Посольства США у Києві та Вашингтон продовжують тісно співпрацювати з українським урядом та громадянським суспільством для зміцнення нашого партнерства", - запевнили в посольстві.

При цьому в посольстві не уточнили дату завершення роботи Йованович в Україні, відзначивши, що це станеться "ближче до кінця цього місяця".

Як заявили в посольстві, США твердо віддані партнерству з Україною та українським народом для забезпечення успіху стабільної, заможної, демократичної і неподільної країни, а також підтримують суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"Ми продовжуватимемо співпрацювати з Україною у просуванні реформ, необхідних для забезпечення довгострокового успіху України. З початку агресії Росії проти України Сполучені Штати та їхні європейські партнери виступають єдиним фронтом на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", - заявили у посольстві.

В дипломатичному відомстві нагадали про Кримську декларацію держсекретаря США Майка Помпео від 25 липня 2018 року, в якій чітко й однозначно сказано про політику США щодо окупованого півострова.

"Ми не визнаємо і не визнаватимемо анексію Криму Росією. Наші санкції, прив'язані до Мінських угод, залишаться в силі доти, доки Росія повністю не виконає ці угоди і не вийде з Донбасу. Наші кримські санкції залишаться в силі доти, доки Росія не поверне Україні контроль над півостровом. Не може бути повернення до ведення справ з Росією як зазвичай, поки ці критично важливі питання не будуть вирішені", - наголосили американські дипломати.

У посольстві запевнили, що США залишатимуться непохитними у підтримці України.

.