Ган закликав Зеленського прискорити втілення термінових реформ / фото УНІАН

Комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнес Ган закликав новообраного президента України Володимира Зеленського прискорити втілення термінових реформ перед проведенням парламентських виборів.

Читайте такожЛуценко заявляє, що не веде ніяких переговорів з командою Зеленського, але готовий спілкуватися з ним самим

Про це єврокомісар написав у Twitter.

Відео дня

"Сьогодні у Києві я особисто привітав Володимира Зеленського з його вражаючою перемогою на виборах президента, яка дає йому твердий мандат для боротьби з корупцією та для деолігархізації", - повідомив Ган.

"Я запропонував обраному президенту повну підтримку ЄС для всіх реформ, які принесуть користь українським громадянам. Україна стикається з багатьма викликами та загрозами, усі українські органи влади - президент, уряд та Верховна Рада - мають тепер діяти найбільш відповідальним чином", - наголосив Ган.

"Це передбачає необхідність вжиття кроків, щоб термінові реформи перед парламентськими виборами не зупинилися, а були прискорені для забезпечення фінансової та економічної стабільності (у тому числі гарантії для міжнародної фінансової підтримки та енергетичних поставок). Не можна гаяти час для покращення життя українців", - заявив Ган.