Хан запросив Зеленського здійснити візит до Брюсселя / twitter.com/JHahnEU

Новообраний президент України Володимир Зеленський назвав пріоритетами у своїй роботі перемогу над корупцією, демонополізацію в енергетиці і деолігархізацію в засобах масової інформації.

Як повідомляє прес-служба Зеленського, про це він заявив під час сьогоднішньої зустрічі з комісаром Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнесом Ханом в Києві.

Читайте такожЄС запропонував Зеленському здійснити перший візит до Брюсселя

Відео дня

«Наш пріоритет - не боротьба з корупцією, а перемога над нею. Демонополізація в енергетиці, деолігархізації в ЗМІ», - цитує Зеленського його прес-служба.

Згідно з повідомленням, новообраний президент запевнив єврокомісара, що «наш європейський вибір безальтернативний», а також повідомив про готовність повернути статтю про незаконне збагачення в українське законодавство.

«Я, як гарант Конституції, буду захищати шлях, який обрали громадяни України на виборах», - цитує Зеленського його прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, під час сьогоднішньої зустрічі з Йоханнесом Ханом прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що євроінтеграція для України і уряду країни є пріоритетом номер один поряд з продовженням реформ і сприянням змін у правовій та судовій системі держави.

Довідка УНІАН. У 2014 році Європейський Союз та Україна підписали Угоду про асоціацію, що стало початком нового періоду у розвитку відносин між ЄС і Україною.

Угода є основним інструментом для більш тісного зближення України та Євросоюзу: воно сприяє поглибленню політичних відносин, більш сильни[ економічних зв'язків і взаємної поваги спільних цінностей. Економічна частина угоди про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі, надає Україні можливість для розширення торговельних відносин і економічного розвитку, оскільки відкриває нові ринки, сприяє адаптації законодавства, стандартів і технічних регламентів у різних секторах. Останнє допоможе інтегрувати стандарти ЄС у ключові сектори української економіки.