Фріланд запевняє, що Зеленський може розраховувати на підтримку Канади / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд запевнила, що новообраний президент України Володимир Зеленський може розраховувати на підтримку Канади на міжнародній арені.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Зеленського, про це вона сказала сьогодні під час зустрічі у Києві.

Зеленський обговорив з Фріланд боротьбу з корупцією та Мінський формат урегулювання конфлікту на сході України.

Відео дня

"Ми не хочемо говорити про боротьбу з корупцією, ми хочемо досягти перемоги над нею", – сказав Зеленський. Для цього, сказав новообраний президент, його команда робитиме так, щоб громадяни якнайменше контактували з чиновниками. Наша мета – це держава у смартфоні", – пояснив він.

Читайте такожЄС запропонував Зеленському здійснити перший візит до Брюсселя

Зі свого боку Фріланд зауважила, що в деяких сферах "навіть Канада може брати приклад з України", зокрема це стосується системи електронних декларацій.

"Ми бачимо багато спільного між вами та нашим прем’єр-міністром Трюдо. За чотири тижні до виборів ніхто не вірив, що ми виграємо", – сказала міністр закордонних справ Канади.

Вона наголосила, що сучасним політикам дуже важливо слухати своїх громадян.

За словами Фріланд, "дуже важливо, що за Вас проголосувала вся Україна. Демократична Україна, де є успішна економіка, це приклад для всіх країн пострадянського регіону, зокрема для росіян".

Сторони також обговорили пошук мирного врегулювання конфлікту на сході України. "У нас є шанс для припинення вогню та повернення Донбасу", – сказав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, у Державному департаменті Сполучених Штатів Америки запевнили переможця виборів президента України Володимира Зеленського у готовності продовжувати розвивати партнерські відносини між обома країнами.