Про це Петршичек повідомив перед початком засідання Ради Європейського Союзу / Фото : Vlasta Juricek / flickr.com

Міністр закордонних справ Чеської Республіки Томаш Петршічек наголошує, що в Європейському Союзі прагнуть більше діалогу з Російською Федерацією, а не запровадження нових санкцій через видачу паспортів українцям на окупованому Донбасі.

Про це Петршічек повідомив перед початком засідання Ради Європейського Союзу на рівні міністрів закордонних справ у Брюсселі.

Читайте такожЄС не планує вводити санкції через роздачу паспортів в ОРДЛО

Відео дня

Зокрема, його запитали про те, чи обговорюватиметься сьогодні питання запровадження санкцій проти Росії у зв'язку з рішенням РФ спростити процедуру видачі російських паспортів громадянам України на окупованому Донбасі.

"Європейський Союз підтримував України впродовж останніх п'яти років, і ми рішуче висловлювались на користь української територіальної цілісності та суверенітету. І цей односторонній крок (про видачу паспортів - УНІАН), ви знаєте, не допомагає ситуації. Для нас важливо, перш за все, аби виконувалися зобов'язання за Мінськими угодами. Це перший крок. Однак, в той же час, ми хочемо більше діалогу, аніж подібного тиску, який демонструє Росія", - наголосив Петршічек.

Як повідомляв УНІАН, Рада Євросоюзу на рівні міністрів закордонних справ 13-14 травня у Брюсселі планує обговорити ситуацію в Україні після президентських виборів та спрощення процедури видачі російських паспортів громадянам України на окупованому Донбасі.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 13-14 травня в ході візиту до Брюсселя добиватиметься від ЄС запровадження економічних санкцій проти Росії через так звані «паспортні укази».