Ілюстрація / REUTERS

Парламент має припинити ставити палки в колеса новому Президентові і об’єднатися довкола програми Володимира Зеленського, вважає народний депутат України Станіслав Березкін.

Таку позицію народний обранець висловив у своєму блозі на ЦЕНЗОР.НЕТ

"Ігрища навколо дня інавгурації - тривожний симптом віковічної української хвороби взаємопоборювання, яка нині набирає ознак відвертого фарсу за принципом “і сам не гам, і другому не дам”. Підозрілість і недовіра заважають рухатися вперед", - пише Березкін. 

Відео дня

На його переконання, вже давно час подолати політичну недалекоглядність та вузькопартійну дріб’язковість. Адже це – марна трата часу. 

"Результат, який здобув на виборах Володимир Зеленський, не заперечує європейський шлях розвитку України, а лише підтверджує його. Новий Президент отримав мандат не на зміну курсу, а на його продовження", - підкреслює в блозі народний депутат.

Читайте такожУ Верховній Раді пропонують провести інавгурацію Зеленського 28 травня

Зі слів Березкіна, люди ввірили цей мандат новому очільнику держави, бо цитуємо “чинна влада свій кредит народної довіри не втримала”. 

"У нового Президента є нові ідеї щодо розвитку, які підтримав народ. Парламент має якомога швидше розглянути їх, і після прозорого діалогу, у єдиній команді з новообраним Президентом - приступити до виконання", - зазначає С. Березкін 

Окрім того, народний депутат окреслив пріоритетні, на його думку, напрямки взаємодії новообраного президента та парламентарів. Загалом їх три: відновлення миру на Донбасі, заміна мажоритарної виборчої системи пропорційною із потужними партіями, котрі здатні створити дієздатну коаліцію, а також формування прозорого конкурентного середовища для бізнесу. 

"Якщо нові ідеї нового Президента сприятимуть миру, оновленню політичної системи, реальній боротьбі з корупцією, я і мої колеги у Парламенті будемо їх підтримувати. Парламент має прийняти і підтримати нового Президента, за якого проголосували 73% - майже три чверті виборців”, - резюмує свою позицію Березкін.