Лещенко закликав Луценка негайно внести до ВР подання про позбавлення його депутатської недоторканності / фото УНІАН

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко закликав генерального прокурора Юрія Луценка негайно внести до парламенту подання про позбавлення його депутатської недоторканності.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Лещенко сказав журналістам, коментуючи заяви Луценка щодо наміру висунути Лещенку підозру у розголошення даних досудового розслідування у справі про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів.

«Я вимагаю від генпрокурора Луценка сьогодні, негайно, якщо не може сьогодні, то завтра, до кінця тижня внести подання і зняти з мене депутатську недоторканність», - заявив депутат.

Відео дня

Він закликав Луценка провести розслідування «в максимально стислі терміни і припинити використовувати цю справу як засіб збереження ним влади на посаді генпрокурора».

Також Лещенко закликав Луценка припинити «політичне шоу, за яким стоять його вузькі, дешеві, корупційні інтереси як генпрокурора».

Читайте такожВтручання в американські вибори здійснювалося з території України - Луценко

Крім того, депутат закликав генпрокурора не підживлювати конфлікт, що розпалюється між Демократичною та Республіканською партіями США.

«Якщо його цікавить моя історична роль в цих подіях, то я закликаю проводити допити у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів у прямому ефірі, щоб вся країна чула і бачила, що відбувалося…», - наголосив Лещенко.

При цьому на допитах він пообіцяв не піаритися і відповідати за запитання по суті.

Депутат також заявив, що готовий до розслідування справи щодо нібито розголошення ним даних у провадженні про «чорну бухгалтерію» ПР, додавши, що це має відбуватися «в комплексі з іще однією справою, в якій сам Юрій Луценко може стати одним з об’єктів розслідування».

При цьому Лещенко відмовився сказати журналістам, яку справу має на увазі, а лише зазначив: «Звичайно, я не готовий зараз сказати на камери, але гарантую вам і стверджую, і повторюю, що Юрій Луценко в стінах українського парламенту особисто мені розголошував дані досудового слідства в одній з найбільш резонансних справ останніх п’яти років, яка стосувалася найвищого керівництва України і яка призвела до конфлікту в середині коаліції та серйозних політичних наслідків в Україні. Я думаю, що Юрій Луценко дуже добре знає, про яку справу йдеться».

Лещенко зазначив, що готовий як свідок надати свідчення у цій справі.

Відповідаючи на запитання журналістів з приводу образливих висловлювань Луценка, який, зокрема, обізвав його «скунсом», Лещенко зазначив, що «образливі вислови залишаються на його совісті».

Він також висловив сподівання, що «це буде предметом дослідження з боку Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яка в таких випадках повинна реагувати, але яка, на жаль, контролюється самим Луценком…».

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2016 року Лещенко заявив, що гроші із так званої «чорної каси» Партії регіонів отримували американський політконсультант Пол Манафорт, журналіст Ларрі Кінг та партія «ВО «Свобода».

12 грудня 2018 року Окружний адмінсуд Києва визнав протиправними дії директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника та депутата Лещенка щодо розголошення інформації про Манафорта, який на час поширення інформації обіймав посаду глави штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа.

Сьогодні, 14 травня, Луценко заявив, що Лещенка викличуть на допит щодо розголошення даних розслідування про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів.

Також генпрокурор звинуватив депутата у втручанні в американські вибори у 2016 році з метою допомоги одному з кандидатів у президенти США.

Луценко уточнив, що сьогодні або завтра Лещенку направлять повістку про виклик на допит.

За словами Луценка, Лещенко у 2016 році у Facebook зробив декілька публікацій стосовно коштів, зароблених в Україні, колишнім радником екс-президента Віктора Януковича Манафортом, який у 2016 році очолював виборчий штаб Дональда Трампа.