Останнім часом у Раді Європи активізувалися зусилля з повернення російської делегації у ПАРЄ / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас назвав доброю новиною домовленість про збереження делегації Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Як йдеться у повідомленні МЗС Німеччини у мікроблозі Twitter, про це Маас заявив у Гельсінкі в рамках засідання Комітету міністрів Ради Європи.

"Це добрі новини, що ми погодилися, що Росія має залишатися у Парламентській асамблеї Ради Європи. Особливо через те, що зберігає право мільйонів росіян звертатися до Європейського суду з прав людини", - наголосив Маас.

Відео дня

У п’ятницю міністри закордонних справ країн-членів Ради Європи на засіданні у Гельсінкі ухвалили рішення, сприятливе для повернення російської делегації у ПАРЄ.

Читайте також"Все робиться з посмішками": постпред України розповів про цинічну дипломатію у Раді Європи щодо РФ

Україна голосувала проти і наполягатиме, щоб додатковий механізм санкцій, який тепер повинні розробити національні делегації, був доповнюючим, а не замінював чинний, який зараз зупиняє делегацію РФ від участі в роботі ПАРЄ.

Нагадаємо, у відповідь на анексію Криму Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) в 2014 році позбавила Росію певних прав, включаючи право голосу.

У відповідь на санкції Москва вирішила більше не надсилати делегацію до ПАРЄ. Крім того, з літа 2017 року Росія більше не сплачує членські внески до Ради Європи.

Останнім часом у Раді Європи активізувалися зусилля з повернення російської делегації у ПАРЄ. Лобістами РФ у цьому процесі є Нідерланди, Франція та Німеччина.