Поки міністр тільки написав заяву / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що написав заяву про відставку з посади і в понеділок, 20 травня, направить її до Верховної Ради і новообраного президента Володимира Зеленського.

Про це глава МЗС повідомив у своєму відеозверненні, опублікованому у Facebook.

Читайте також"Схоже на шантаж": дипломат оцінив заяву Клімкіна про можливий вихід України з "Мінська"

Відео дня

"Як я і обіцяв, щойно написав заяву про відставку. В понеділок, у день інавгурації, я спрямую її до Верховної Ради і до нового президента України", зазначив Клімкін.

"Я вважаю, що так правильно. Правильно по-людськи, правильно з точки зору нормальної політичної культури, оскільки врешті-решт нам вона потрібна", - додав міністр.

"Я заздалегідь поінформував про це новообраного президента України. У нього має бути право на свою зовнішньополітичну команду, на побудову зовнішньополітичної стратегії, але я сказав йому, що готовий допомагати йому там, де буде потрібно, і там, де збігаються наші принципи і наше бачення", - наголосив Клімкін.

Також він подякував усім, з ким довелося працювати в "ці унікальні п'ять років".

"Я це рішення прийняв дуже давно. Вважаю, що частина нашого успіху у зовнішній політиці - це те, що вона є по-справжньому чесною і щирою, на відміну від внутрішньої політики", - заявив Клімкін.