Йованович зазначила, що результати виборів показали, що українці прагнуть фундаментальних перетворень країни / скріншот

Посол США в Україні Марі Йованович, яка 20 травня завершує роботу на своїй посаді, розповіла про прогрес, якого Україна досягла за останні кілька років, і про свою роботу.

Відповідне відео розмістило американське диппредставництво в Youtube.

"Протягом трьох-п'яти років після Революції Україна досягла величезного прогресу. Я згадую все, що було досягнуто, наприклад, стабілізація економіки, співробітництво в рамках програми МВФ, - це було нелегко, але це означає, що фундаментальні принципи зміцніли в Україні або незабаром зміцняться", - сказала Йованович.

Посол нагадала, що в Україні триває впровадження реформ у сфері освіти, охорони здоров'я, пенсійного забезпечення, та зазначила, що для їх завершення потрібно ще багато років.

Читайте такожЛуценко заявив, що посол Йованович необ’єктивно інформувала США про Україну

"Україна стоїть на шляху до європейського майбутнього, і це надзвичайно важливо. Я бачу прогрес у боротьбі з корупцією. Корупцію не подолано, але був досягнутий прогрес, такий як запуск Антикорупційного суду цього року", - сказала вона.

Йованович зазначила, що результати останніх виборів чітко показали, що українці прагнуть не просто змін, а фундаментальних перетворень країни.

«Українці чітко висловилися, що вони хочуть успішної боротьби з корупцією та перемогою над нею, значних змін в управлінні країною, в стилі повсякденного життя українських лідерів, в тому, як ведеться бізнес», - зазначила Йованович.

Нагадаємо, що виконуючим обов'язки голови дипломатичної місії США в Україні буде Джозеф Пеннінгтон. На посаду посла США в Україні розглядаються поки дві кандидатури.

Як повідомляв УНІАН, на початку березня генпрокурор Луценко в інтерв'ю Hill.TV заявив, що під час першої після призначення на посаду зустрічі з послом США Марі Йованович, вона нібито передала йому список осіб, проти яких не можна проводити розслідування. Крім цього, Луценко поскаржився, що його відомство не отримало 4 мільйони доларів, які США повинні були виділити в якості підтримки.

Згодом Луценко визнав, що посол США Марі Йованович не передавала йому "список недоторканних" осіб, про що він заявляв раніше.