Зеленський склав присягу президента 20 травня / УНІАН

Офіційне інтернет-представництво глави держави оприлюднило офіційну біографію президента України Володимира Зеленського. 

В опублікований на сайті біографії вказані визначні етапи життя та посади Зеленського, які він займав до обрання президентом.

У біографії наголошується, що Зеленський народився у Кривому Розі. У 1995-2000 рр. він навчався у Київському національному економічному університеті за спеціальністю "Правознавство" та здобув кваліфікацію юриста. 

Відео дня

Читайте такожЗеленський розповів, яким буде його перший президентський указ

З 1997 до 2003 був актором, сценаристом, художнім керівником команди Клубу веселих і кмітливих "Квартал 95", а з 2003 до 2011 року - художнім керівником у ТОВ "Студія "Квартал 95". 

З 2011 по 2012-й Зеленський працював генеральним продюсером у приватному акціонерному товаристві "Телеканал "Інтер".  У 2013 році він повернувся на посаду художнього керівника "Студії "Квартал 95" і займав її до 2019 року. 

У творчому доробку Зеленського є 10 повнометражних ігрових фільмів. Він є володарем понад 30 нагород Національної телевізійної премії України "Телетріумф", а також премій і лауреатом багатьох міжнародних кіно-, телефестивалів і медіафорумів.

Також у біографії зазначається, що Зеленський зіграв головну роль у серіалі "Слуга народу", який отримав низку міжнародних нагород. 

"Від самого початку бойових дій на Донбасі разом зі студією «Квартал 95» допомагав армії. Актори передавали бійцям кошти, техніку, відвідували з концертами передову та різні військові частини", - йдеться в тексті.

Президент України є безпартійним. Він одружений з Оленою Зеленською й виховує двох дітей – дочку Олександру та сина Кирила. 

Мешкає Зеленський, як вказано на сайті президента, за адресою: 04211, м. Київ, просп. Героїв Сталінграда, буд. 6-б, корп. 1, кв. 31.

Судимості, не погашеної й не знятої в установленому законом порядку, не має.

Як повідомляв УНІАН, у понеділок, 20 травня, Володимир Зеленський склав присягу президента України й офіційно набув своїх повноважень.