За традицією, Володимир Зеленський склав присягу у Верховній Раді. На урочистостях були присутні Президенти України та іноземні політики.

Під час церемонії стався курйоз – посвідчення президента впало на підлогу. Хтось побачив у цьому поганий знак для новообраного гаранта. Також президент вжив кілька фраз російською, звертаючись до влади країни-агресора. Лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко зробив йому зауваження, закликаючи говорити українською. Мовляв, "вони і так розуміють українську мову". На що Володимир Зеленський попросив радикала не ділити людей на російськомовних та україномовних.

Читайте також"Це істина": Зеленський згадав слова сина після перемоги на виборах

Також президент звернувся до чиновників з проханням не вішати його портрет у кабінетах. Натомість запропонував замінити їх фотографіями їхніх дітей.

Президент заявив, що розпускає Верховну Раду через 2 місяці. Та закликав нардепів прийняти закон про скасування депутатської недоторканості, а також закон про кримінальне покарання за незаконне збагачення. Тоді як членам уряду Зеленський запропонував самостійно подати у відставку. Крім того, президент ініціював звільнення голів СБУ, ГПУ та міністра оборони України.

Читайте такожЗнаки на інавгурації Зеленського: астролог розповів, чого чекати від нового президента

Володимир Зеленський озвучив своє найперше завдання на посаді – зупинити вогонь на Донбасі. Додавши, що заради миру готовий на все, у тому числі втратити свою посаду. Наостанок президент сказав, що завжди смішив українців, а в найближчі 5 років робитиме так, щоб народ не плакав.