Президент вказав у декларації сім підприємств / фото УНІАН

У 2018 році президент України Володимир Зеленський та його родина збільшили свої статки на 6 мільйонів гривень порівняно з 2017 роком.

Про це свідчить його декларація за 2018 рік, пише рух ЧЕСНО.

Загалом статки Зеленського склали близько 37 мільйонів гривень.

Відео дня

Доходи президента та членів родини за 2018 рік склали 14,63 мільйона гривень, із яких 10,46 мільйона гривень склали доходи за підприємницьку діяльність.

Читайте такожОпубліковано перший указ президента Зеленського

Грошові активи минулого року склали близько 22,55 мільйона гривень.

У 2017 році загальна сума статків Зеленського склала 31,33 мільйона гривень. Таким чином, різниця складає близько 6 мільйонів гривень.

Місцем фактичного проживання Зеленського значиться село Іванковичі Васильківського району. Там подружжя має будинок площею 353 кв. м.

Із новинок - серед об'єктів незавершеного будівництва вказано п’ять готельних номерів у Грузії. Також з'явилася вілла в Італії на 413 кв. м. Вілла зареєстрована на компанію San Tommaso S.R.L., де Зеленський значиться кінцевим бенефіціаром.

Загалом президент задекларував сім підприємств, де він та його дружина є кінцевими бенефіціарами.

Слід зазначити, що відповідно до рекомендацій Національного агентства з питань запобігання корупції Зеленський впродовж 30 днів має передати підприємства іншим фізичним або юридичним особам.

Як повідомляв УНІАН, у понеділок, 20 травня, у Верховній Раді відбулася церемонія інавгурації обраного президента України Володимира Зеленського.