Ілюстрація / REUTERS

Помічник Генерального секретаря Організації Північноатлантичного договору (НАТО) з політичних питань і політики безпеки, посол Алехандро Альваргонсалес закликає українську владу проявляти впертість у реалізації реформ задля наближення до Альянсу.

Читайте такожУкраїна на саміті НАТО у грудні має наполягати на отриманні Плану дій щодо членства – Порошенко

Як передає кореспондент УНІАН, про це Альваргонсалес сказав у Києві на заходах з нагоди святкування 70-річчя НАТО.

Відео дня

"Україна є нашим партнером. У 2008 році ми вирішили, що одного дня Україна стане членом НАТО, і тому ми хочемо для України того, що, як ми віримо, є найкращим для неї", - наголосив Альваргонсалес.

"І те, що ми хочемо для України, - це свобода вирішувати її власне майбутнє. Це та модель, яку ми поділяємо, - повноцінна свобода, повноцінний мир, повноцінне процвітання і стабільність", - додав Альваргонсалес.

У цьому зв'язку він зазначив, що в Альянсі вирішили допомогти Україні на цьому непростому і довгому шляху. "Ви знаєте, ви повинні виконати роботу, і ви маєте отримати вигоди від цієї роботи", - додав помічник генсека НАТО.

"І маєте бути горді з того, що вже було досягнуто, але ви також маєте бути впертими у досягненні майбутніх цілей і працювати над цим день за днем", - наголосив Альваргонсалес.

"Тож кожного дня боріться з корупцією, реформуйте сектор безпеки, запровадьте громадський нагляд за службами безпеки, захищайте незалежність та цілісність судової гілки влади. Вигода прийде від цього, і звичайно, я не маю сумніву, що ви достойні цього, тому що ви будуєте те, що український народ вимагав вже протягом довгого часу, оскільки це є справедливим, і ніхто не має права перешкоджати вам у реалізації вашого проекту та вашим національним бажанням", - підкреслив помічник генсека Альянсу.

Раніше президент Естонії Керсті Кальюлайд побажала новому президенту Володимиру Зеленському зберігати курс України на вступ до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору (НАТО).