Андрій Богдан / REUTERS

Голова Адміністрації президента України Андрій Богдан заявив, що влада допускає винесення на всенародний референдум питання про укладення мирних домовленостей з РФ.

Відповідну заяву він зробив в ефірі телеканалу 112 Україна.

"Сам Володимир Зеленський декларував у своїх виступах, що ми розглядаємо питання оформлення якихось домовленостей та винесення їх на референдум. Все-таки повинні не політики тільки говорити, але народ. Ми розглядаємо винесення на всенародний референдум питання по досягненню мирних домовленостей з Росією, щоб не тільки депутати проголосували і не тільки президент ухвалював рішення - щоб народ України ухвалював це рішення", - заявив Богдан.

Відео дня

Глава АП зазначив, що різні домовленості, що стосуються військового конфлікту з Росією, має оцінювати суспільство.

Читайте такожНовий глава АП Богдан заявив про призупинення своєї адвокатської діяльності

За словами Богдана, якщо кінцеве рішення щодо переговорів з Російською Федерацією суспільство сприйме не однозначно, то це питання може бути винесене на референдум, додає ТСН.

"Кінцеве рішення, якщо воно буде не однозначно сприйняте суспільством, або виникнуть проблемні точки для сприйняття тими чи іншими, то його можуть винести на референдум", - сказав він.

За словами Богдана, рішення того чи іншого політика може розколоти суспільство. "Потрібно щоб не політик ухвалював рішення, яке розколе суспільство, а щоб суспільство саме приймало рішення", - наголосив голова Адміністрації президента.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 травня Володимир Зеленський підписав указ про призначення Андрія Богдана главою Адміністрації президента.