Ілюстрація REUTERS

Президент Володимир Зеленський негайно скликав Верховну Раду 22 травня, щоб внести зміни в закон про вибори народних депутатів. Зеленський пропонує скасувати мажоритарну систему виборів знизити прохідний бар'єр у Верховну Раду з 5% до 3%.

За годину до засідання законопроект про внесення змін у закон про вибори народних депутатів досі не зареєстрований.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій просить президента України Володимира Зеленського конкретизувати номери законопроектів, запропонованих для розгляду на сьогоднішньому позачерговому засіданні парламенту.

Відео дня

Читайте такожУ Кремлі заявили, що не мають наміру вести мирні переговори з Україною

У листі від 21 травня Парубій нагадав, що у зв’язку із зверненням президента щодо проведення позачергового засідання Верховної Ради видав розпорядження про скликання такого засідання 22 травня о 12.00.

"Водночас, - зауважив Парубій, - відповідно до положень регламенту Верховної Ради України, при формуванні порядку денного пленарного засідання мають зазначатися, зокрема реєстраційні номери та назви законопроектів, які передбачені для розгляду. З огляду на викладене, прошу Вас конкретизувати номери законопроектів, які Ви пропонуєте включити до порядку денного позачергового пленарного засідання Верховної Ради України".

Як повідомляв УНІАН, 21 травня Зеленський звернувся до Парубія щодо скликання позачергового засідання парламенту на 22 травня. У повідомленні на сторінці Зеленського у Twitter сказано: "Прошу голову Верховної Ради Андрія Парубія скликати 22 травня позачергове засідання парламенту для внесення змін до закону про вибори народних депутатів". До свого допису він додав фото звернення до Парубія, в якому просить включити до порядку денного засідання 22 травня питання внесення змін до законів "Про вибори народних депутатів України" і "Про публічні закупівлі".