Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський планує зустрітися з представниками місії Міжнародного валютного фонду наступного тижня, як і планувалося раніше.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Читайте такожМісія МВФ продовжує роботу в Україні: у Кабміні дали коментар

Відео дня

«Президент України Володимир Зеленський проведе зустріч з місією Міжнародного валютного фонду, що перебуває в Києві. Зустріч відбудеться наступного тижня, як і було заплановано. Зараз представники місії проводять зустрічі з членами уряду», - сказано в повідомленні.

Тим самим у президента спростували інформацію про те, що місія фонду нібито припинила роботу в Україні.

Сьогодні вранці, 22 травня, в ряді ЗМІ з'явилася інформація про дострокове припинення роботи місії МВФ, яка прибула до Києва вчора, 21 травня, однак в українському представництві Фонду цю інформацію спростували, заявивши, що місія працює за раніше запланованим двотижневого графіком.

Довідка УНІАН. Рада директорів МВФ в грудні 2018 року затвердив нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 млрд дол., В рамках якої наша країна отримала 1,4 млрд дол. Отримання ще двох траншів по 1,3 млрд дол. Очікується за підсумками перегляду виконання умов програми в травні і в листопаді. Термін програми закінчується в лютому 2020 року.

20 травня, в день інавгурації, президент України Володимир Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання і дострокові парламентські вибори, а також запропонував діючому складу уряду подати у відставку.

Через кілька годин прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про рішення подати у відставку відразу після найближчого засідання Кабінету міністрів в середу, 22 травня.

За оцінками опитаних УНІАН експертів, відставка прем'єр-міністра Володимира Гройсмана може стати перешкодою для продовження поточної програми з МВФ.