Кравчук прокоментував провал у ВР голосування за президентські законопроекти / Ілюстрація REUTERS

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що не включення до порядку денного президентських законопроектів щодо зміни виборчої системи є свідченням того, що «стара влада» не збирається конструктивно співпрацювати з новим президентом.

Читайте також"Президент діє адекватно": Кравчук схвалює розпуск Верховної Ради

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам в Києві.

Відео дня

«Я думаю, що це базар, тому що напередодні вони збиралися, і, я так розумію, що була підтримка. Тут вони продемонстрували не просто небажання працювати, а відхилили такі пропозиції», - заявив він.

При цьому Кравчук сумнівається в тому, що президент Зеленський подав в парламент «ідеальний» законопроект щодо зміни виборчого закону. «Але Верховна Рада збирається для того, щоб його вдосконалювати, а вони відхилили його зовсім і навіть не внесли його у порядок денний. Це свідчить про те, що ВР і загалом стара влада не збирається конструктивно співпрацювати з президентом. Це означає, що президентові рано чи пізно доведеться звертатися до українського народу за підтримкою», - додав Кравчук.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня позачергове засідання Верховної Ради, скликане з ініціативи Зеленського, було закрито без ухвалення жодних рішень.

Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента, який передбачав запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар'єру до ВР для партій до 3%. Також до порядку денного не був включений законопроект президента щодо публічних закупівель під час виборчого процесу.